• Home
  • /
  • Spaanse Snoep

Spaanse snoep

Spaanse snoepjes zijn een belangrijk onderdeel van de rijke en gevarieerde Spaanse keuken en cultuur. Van traditionele zoetigheden tot modernere snoepjes, er is voor iedereen wel iets te vinden in de Spaanse snoepwinkel. Spaanse snoepjes zijn niet alleen populair in Spanje, maar ook daarbuiten, met name onder liefhebbers van zoete lekkernijen.

Een van de bekendste en meest geliefde Spaanse snoepjes is turron, een nougat snoepje dat vaak gegeten wordt tijdens de kerstperiode. Turron wordt gemaakt van amandelen, suiker en honing en is verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals met chocolade of met stukjes fruit. Turron is zo populair in Spanje dat er zelfs een museum is gewijd aan dit zoete lekkernij.

Typisch spaanse snoepjes

Een populair Spaans snoepje is polvorones, amandelkoekjes die verkruimelen in je mond. Polvorones zijn een van de meest traditionele zoetigheden van Spanje en worden meestal gegeten tijdens de kerstperiode. Ze zijn gemaakt van amandelmeel, suiker en boter en worden vaak op smaak gebracht met kaneel of citroen.

Marsepein is een ander klassiek Spaans snoepje dat vaak wordt gegeten tijdens de kerstperiode. Het is gemaakt van gemalen amandelen en suiker en wordt meestal in verschillende vormen en maten geboetseerd. Vaak wordt marsepein gebruikt als decoratie op taarten en andere zoetigheden.

Een meer modern Spaans snoepje zijn churros, een soort gefrituurde deegstengels die vaak worden gegeten als ontbijt of tussendoortje. Churros worden vaak geserveerd met warme chocoladesaus om in te dippen en zijn een populair straatsnack in Spanje. Ze zijn ook populair in andere delen van de wereld, met name in Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Naast deze bekende Spaanse snoepjes zijn er nog tal van andere zoetigheden te vinden in de Spaanse keuken. Zo zijn er bijvoorbeeld de zogenaamde pestinos, gefrituurde deeghapjes die vaak worden gegeten tijdens de kerstperiode. Ook zijn er verschillende soorten snoepjes op basis van chocolade, zoals de chocoladekoekjes bekend als neules, of de chocoladetruffels bekend als trufas.

Een andere interessante eigenschap van Spaanse snoepjes is dat ze vaak regionale specialiteiten zijn. Elke regio van Spanje heeft zijn eigen unieke snoepjes en zoetigheden die vaak alleen lokaal worden verkocht. Zo zijn er bijvoorbeeld de yemas de Santa Teresa, een zoetigheid uit Ávila, en de zogenaamde piononos, een typisch zoet gerecht uit Granada.

Ambachtelijke Spaanse snoep

Naast het feit dat Spaanse snoepjes heerlijk smaken, zijn ze ook een belangrijk onderdeel van de Spaanse cultuur en tradities. Zo worden veel van de zoetigheden geassocieerd met speciale gebeurtenissen en feestdagen, zoals de kerstperiode, Pasen en de Dag van de Doden. Het eten van turron, polvorones en marsepein zijn allemaal traditionele onderdelen van de kerstviering in Spanje. Churros worden vaak gegeten tijdens de Semana Santa (de Heilige Week voor Pasen), terwijl de yemas de Santa Teresa worden gegeten op de dag van de patroonheilige van Ávila.

Daarnaast zijn Spaanse snoepjes vaak een belangrijk onderdeel van lokale festivals en evenementen. Zo zijn de piononos uit Granada onlosmakelijk verbonden met het jaarlijkse Pionono-festival in het stadje Santa Fe. Tijdens dit festival worden er tal van activiteiten georganiseerd rondom het lokale zoete gerecht, waaronder een wedstrijd voor de beste piononos.

Het maken van Spaanse snoepjes is vaak een ambachtelijke aangelegenheid die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Veel van de traditionele zoetigheden worden nog steeds met de hand gemaakt en er wordt veel zorg besteed aan het gebruik van hoogwaardige ingrediënten. Het maken van turron bijvoorbeeld, is een tijdrovend proces dat veel vakmanschap vereist om de perfecte consistentie te bereiken.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel Spaanse snoepjes een beschermde oorsprongsbenaming (BOB) of beschermde geografische aanduiding (BGA) hebben gekregen. Dit betekent dat alleen zoetigheden die voldoen aan strikte kwaliteitseisen en zijn gemaakt volgens traditionele methoden de BOB of BGA-status mogen dragen.

Een voorbeeld hiervan is de turrón de Jijona, een type turron dat alleen gemaakt mag worden in de regio rondom Jijona, een stadje in de provincie Alicante. Dit type turron heeft een beschermde oorsprongsbenaming gekregen omdat het wordt gemaakt volgens een traditionele methode en alleen hoogwaardige ingrediënten gebruikt.

Naast de traditionele Spaanse snoepjes zijn er de laatste jaren ook meer moderne snoepjes op de markt gekomen. Zo zijn er bijvoorbeeld de zogenaamde gummies, zachte snoepjes in verschillende vormen en smaken die populair zijn bij kinderen. Ook zijn er verschillende soorten chocolade op de markt gekomen, waaronder de bekende chocoladerepen van het merk Valor.

Kortom, Spaanse snoepjes zijn een belangrijk onderdeel van de Spaanse keuken en cultuur. Of je nu houdt van traditionele zoetigheden zoals turron en polvorones, of meer moderne snoepjes zoals gummies en chocoladerepen, er is voor iedereen wel iets te vinden in de Spaanse snoepwinkel. Bovendien zijn Spaanse snoepjes niet alleen lekker, maar ook een belangrijk onderdeel van lokale tradities en feestdagen.

Spaanse snoep bestellen

Als je Spaanse snoepjes wilt bestellen, zijn er verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van waar je woont en welke specifieke snoepjes je zoekt. Hier zijn een paar suggesties:

  1. Online winkels: Er zijn verschillende online winkels die Spaanse snoepjes verkopen en internationaal verzenden. Een voorbeeld hiervan is La Tienda, een Amerikaanse winkel die zich specialiseert in Spaanse producten, waaronder snoepjes zoals turron, polvorones en marsepein. Andere online winkels die Spaanse snoepjes verkopen zijn bijvoorbeeld Delicioso en Foods From Spain.

  2. Spaanse winkels: Als je in de buurt van een Spaanse winkel woont, is dit een goede plek om op zoek te gaan naar Spaanse snoepjes. Deze winkels verkopen vaak een breed scala aan Spaanse producten, waaronder snoepjes en zoetigheden. Een voorbeeld van een Spaanse winkel is Casa Pepe in Amsterdam.

  3. Importeurs: In sommige landen zijn er importeurs die zich specialiseren in het importeren van Spaanse producten. Deze importeurs verkopen vaak aan groothandelaren en winkels, maar soms ook aan particulieren. Zoek online naar importeurs bij jou in de buurt om te zien of zij Spaanse snoepjes verkopen.

  4. Speciaalzaken: Naast Spaanse winkels zijn er ook speciaalzaken die zich richten op het verkopen van internationale producten. Deze winkels hebben vaak een breed scala aan snoepjes en zoetigheden uit verschillende landen, waaronder Spanje. Zoek online naar speciaalzaken bij jou in de buurt om te zien of zij Spaanse snoepjes verkopen.

Onthoud dat de beschikbaarheid van Spaanse snoepjes kan variëren afhankelijk van waar je woont en welke specifieke snoepjes je zoekt. Als je niet zeker weet waar je Spaanse snoepjes kunt vinden, vraag dan advies aan lokale winkels of kijk online voor meer informatie.

Veel gestelde vragen over Spaanse Snoep

Wat is Spaanse snoep?

Spaanse snoepjes verwijzen naar verschillende soorten snoep en zoetigheden die populair zijn in Spanje. Een van de meest voorkomende soorten Spaanse snoepjes is turron, een nougat snoepje gemaakt van amandelen, suiker en honing. Polvorones zijn ook populaire Spaanse snoepjes, het zijn amandelkoekjes. Andere voorbeelden van Spaanse snoepjes zijn marsepein en churros.

Over snoep bestellen

Bent u op zoek naar de lekkerste zoetigheden? Dan bent u bij Snoep Bestellen aan het juiste adres! In onze online snoepwinkel vindt u een ruim assortiment aan snoep, van traditionele Nederlandse lekkernijen tot internationale favorieten. Onze producten worden met zorg uitgekozen en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Bestel eenvoudig en snel online en laat uw favoriete snoepjes thuisbezorgen. Bij Snoep Bestellen zorgen we ervoor dat u altijd kunt genieten van de lekkerste zoetigheden!